Home

Het illustreren van kinderboeken is meer dan het toevoegen van plaatjes aan een tekst. Een groot illustrator vangt de vlucht van de verbeelding van de schrijver en transformeert ze in iets wat de jonge lezer inspireert.

Kinderboeken illustreren lijkt ons een droomjob. Het moet fantastisch zijn om elke dag zo creatief bezig te kunnen zijn met opvallende kleuren en sprookjesachtige verhalen te illustreren, met veel humor erin en met karakteristieke personages zoals piraten, detectives, prinsessen, heksen en andere wonderlijke types. Ouders weten maar al te goed hoe dankbaar kinderen zijn met zo’n boek en hoe ze kunnen genieten van dergelijke verhaaltjes en de tekeningen. Huiselijk gezinsgenot op haar best!

Al voor het achtste jaar op rij zetten CC Palethe en de Overpeltse bibliotheek de Vlaamse kinderboekenillustratoren in de kijker. Ook dit jaar kan u zich verwachten aan een kleurrijke toptentoonstelling die kinderen – maar zeker ook volwassenen – op een bijzondere manier laat kennis maken met cultuur. Naast een tentoonstelling staat ook dit jaar een leuke familienamiddag op het programma.

Plaats een reactie